TANSZÉK / HÍREK

2015-12-30 12:44
SZAKIRÁNYVÁLASZTÁS 2016

Úgy gondoljuk és hogy az építészmérnök, az építészmérnöki gondolkodás a tervezés gyakorlatának elsajátítása során „jön létre”.


A tervezés, véleményünk szerint az az alkotó folyamat, mely során a mely során a szellemi és tárgyi környezet elemei (követelményei, tulajdonságai, hagyományai) - legyenek akár a legszélesebb körűek, változatosak, jelentősek, vagy szinte jelentéktelenek - a feladatot szolgáló ideába rendeződnek a tervező (-k) szellemi munkája során.

Az idea minden esetben valamilyen médium (vázlat, CAD rajz, kép, makett, video stb.) segítségével válik tervvé, így mások számára is értelmezhetővé, megoszthatóvá. Ha eltekintünk a terv –egyébként szükséges- „prezentációs” megjelenítési formáitól, a terv elkészítése az idea fizikai megvalósítását szolgálja. 

Tanszékünk ennek a teremtő folyamatnak a megismeréséhez, gyakorlásához biztosít jelentős tapasztalattal, szakmai eredményekkel rendelkező oktatókat..

Azaz, az Ipartanszék a tervezés lehetőségét kínálja a hallgatóknak a szakirányválasztás utáni első félévben és az azt követő évek során.
Csatolt fájlok:
szakiranyvalasztas_2016.pdf (1766 kB)