Archívum (2018. március)

2018. 03. 28. 12:36 | Szécsi Zoltán DLA @ ipartanszék
DIPLOMATERVEZŐINK FIGYELMÉBE!
2018. 03. 20-án vázlattervükre
A. minősítést szereztek:Bálint Anna, Kovács Lilla, Magyari Andrea, Szűcs Imre, Tamaska Marcell, Ther Péter, Zsebők Dávid, Almási Dorottya, Csaányi Zita, Horváth Kinga, Lévay Áron, Pomázi Dorottya, Sári Zoltán, Nasser Anas, Gavallér László, Kövesdi Andrea, Mester Csíki Borbála.
B. minősítést kaptak, és 2018. 04. 10-én pótlásra kötelezettek: Csáthy Dorottya, Kovács Dániel, Tóth Levente, Zacher Viktor, Tislér András, Karádi Dániel, Szatmári Szabolcs, Csulya Noémi.
Nem jelent meg: Márffy Benjámin.

Az alábbi hallgatók nem adtak le DIPLOMATERVEZÉSI ADATLAPOT: Bálint Anna, Csáthy Dorottya, Kovács Lilla, Magyari Andrea, Ther Péter, Lévay Áron, Nasser Anas, Szatmári Szabolcs, Csulya Noémi.

Az alábbi hallgatók nem adtak le a prezentáción DIPLOMATERV KÍSÉRŐ LAPOT: Zacher Viktor, Nasser Ana, Gavallér László, Szatmári Szabolcs, Kövesdi Andrea.
A már leadott DIPLOMATERV KÍSÉRŐ LAPOK közül hiányos (konzulensi  hiányzanak): Tóth Levente, Zsebők Dávid, Mester Csíki Borbála.

Kérem a hiányosságokat sürgősen pótolni. Annak hiányában a teljesítést igazoló dokumentumot (DIPLOMATERV KÍSÉRŐ LAP) nem áll módunkban kiadni! A pótlandó dokumentumok a tanszéki Titkárságon elérhetők!
2018. 03. 28. 09:18 | Nagy Iván DLA @ ipartanszék
TT1 és Kkx vázlatterv prezentáció TT1 és Kkx vázlatterv prezentáció TT1 és Kkx vázlatterv prezentáció TT1 és Kkx vázlatterv prezentáció

Az ütemtervnek megfelelően március 29-én vázlatterv prezentációt tartunk. Kezdés: Kkx - 14.30 (tanszék), TT1 - 15.15 (K 344).

A bemutatás érkezési sorrendben lesz, az órarend szerint egy-egy csapatra maximum félóra jut, a prezentáció ne legyen 15 percnél hosszabb.

2018. 03. 23. 14:21 | Vasáros Zsolt DLA @ ipartanszék
KOMPLEX VÁZLATTERV PREZENTÁCIÓ / COMPLEX 2nd MID-TERM PRESENTATION

Az ütemtervben előzetesen meghirdetettek szerint a prezentációt hétfőn és csütörtökön tartjuk.
The 2nd mid-term presentation will be on Monday.

HÉTFŐ/MONDAY - Tanszéki könyvtár/Departmental Library
12.00-13.00: Dima Al-Shaer, Nagham Shlewit, Fouad Mulla, Sarah Tawallbeh
13.00-14.00: Mohamed Raslan, Csirmaz Gáspár, Tóth Csenge, Polai Eszter

CSÜTÖRTÖK - Tanszéki könyvtár
09.00-10.00: Dekkers Aaron William, Dürgő János, Farkas Szabolcs, Dobos Nóra
10.00-11.00: Hegyesi Gréta, Zoltán Éva Berta, Hauer Tamás, Herczku Róbert
11.00-12.30: Krajnyák N. Bence, Váradi Kata, Siró Eszter, Pintér Rozita, Omiliák Mihály, Horváth Rita
2018. 03. 19. 11:34 | Szécsi Zoltán DLA @ ipartanszék
DIPLOMATERVEZŐINK FIGYELMÉBE!
A holnapra (03.20.) meghirdetett vázlattervi prezentációk a K 221-es teremben lesznek megtartva, a tanszéki Könyvtárban folyó felújítási munkálatok miatt!
Egyéb változás a meghirdetett eseménnyel kapcsolatban nincs!
2018. 03. 13. 22:37 | Szécsi Zoltán DLA @ ipartanszék
DIPLOMATERVEZŐINK FIGYELMÉBE!
A meghirdetett féléves menetrend szerint 2018.03.20-án, kedden tartjuk meg a Diploma vázlattervek prezentációját, a tanszéki Könyvtár helyiségében.
A tablókat fekvő A/2-es tablókra ajánlott megszerkeszteni. A prezentációkat digitális formátumú vetítés keretében tartjuk meg (ppt), de a tablókat A/3-as formátumban ki is kell nyomtatni.
A prezentáció keretében ismertetni kell a végleges tervezési programot, és az építészeti koncepciót.
A tervrajzok léptéke M1:200 (helyszínrajz M1:500). A tablókon be kell mutatni és indokolni kell a helyszínválasztást, és be kell mutatni az épület helyszínrajzi összefüggésit, a terület léptékéhez történő illeszkedés térbeli megjelenítésével (tömegmakett, skiccek, vázlatok, utcaképek, stb.), valamint az épület eltérő alaprajzait, kétirányú metszetét, eltérő homlokzatait, és térbeli (3D) megjelenését. Végezetül pedig mindenkinek meg kell neveznie a választott kiemelt szakágát, ami hivatalosan is rögzítésre kerül.
Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk!
2018. 03. 11. 19:48 | Vasáros Zsolt DLA @ ipartanszék


A krízisÉPÍTÉSZET kurzuson 2018. március 13-án a közelmúltban Szíriában dolgozó építészek és építészhallgatók beszélnek munkájukról, tapasztalataikról. Az egyik legjelentősebb kulturális örökséggel rendelkező ország immár hetedik éve a háborús-polgárháborús cselekmények okán szerepel a híradásokban. Az érzékeny közel-keleti politikai-hatalmi egyensúly felborult, ennek egyik következménye a migráció, illetve az ország emberéletekben és anyagi javakban történő felbecsülhetetlen pusztulása. Átfogó helyzetértékelésre nem vállalkozhatunk, azonban a háború poklában léteznek Szíriában olyan témák és olyan helyek, amelyek most is az értékmentés fontos platformját képezik.


Szabó Árpád DLA egyetemi docens (Urbanisztika Tanszék) még jóval a jelenlegi háború előtt járt az országban, most az Aleppo-i bazárról, annak egykori, nagyszabású rehabilitációjáról és a jelenlegi helyzetről is fog beszélni. Vasáros Zsolt DLA (Ipartanszék) egykori résztvevőként egy 2001-es dél-szíriai német expedíciót elevenít fel, míg Árva József (Ipartanszék) előadásában a PPKE Régészeti Missziója keretében, szintén a háború előtt a Margat-i keresztes erődben végzett munkájáról beszél. 2015 ősze óta több alkalommal vettek részt építészek és építészhallgatók (Balázsik Stefánia, Dávid Dóra, Miklós Bernadett, Kovács Kata, Lovas Klára, Sági Gergely, Tibai Frida és Vasáros Zsolt) a PPKE misszióban Margatban (Major Balázs PhD vezetésével) és Crac des Chevalier-ben (Vágner Zsolt vezetésével). A résztvevők röviden bemutatják az ott végzett munkájukat, illetve „szemtanúként” számolnak be az évek óta háborúban álló ország mindennapjairól.


Tervünk szerint egy következő alkalommal – áprilisban – a BME-n és a PPKE-n tanuló, illetve doktoráló szír hallgatók mutatják be az ő nézőpontjukból egyrészt a közös munkánkat, illetve a szíriai mindennapokat.

2018. 03. 10. 16:05 | Szécsi Zoltán DLA @ ipartanszék
DIPLOMATERVEZŐINK FIGYELMÉBE!
Nyilvántartásom szerint eddig öt fő (!) adta le a DIPLOMATERVEZÉSI ADATLAPJÁT! Kérem, hogy aki ezt nem tette meg, sürgősen pótolja!
Csatolom a DIPLOMATERV KÍSÉRŐLAP letölthető formátumát. Kérek mindenkit, hogy kitöltve juttassa el hozzám e-mailben. Kérem, hogy az űrlapokat a jelölt betűtípussal, betűnagysággal és -vastagsággal töltse ki mindenki!
Az elküldött kísérő lapokat a tanszéki Titkárságon személyesen lehet átvenni, lepecsételve. Ezekre kell az aláírásokat begyűjteni.
Közeleg a Diploma vázlattervek prezentációja (osztatlan és BSc2 diplomatervezés), március 20-a. A beosztást hamarosan közzétesszük!
Csatolt fájlok:
DIPLOMA KÍSÉRŐLAP.xlsx (30 kB)
2018. 03. 10. 10:18 | Bartók István DLA @ ipartanszék
Kedves komplexező és kiskomplexező Hallgatók!
A szakági konzulensek listája a csatolt táblázatban
látható.
Csatolt fájlok:
Ipar_Komplexnevsor17_18_2_konz.pdf (366 kB)
Újabb hírek
Régebbi hírek

Archívum