Archívum (2019. október)

2019. 10. 24. 10:53 | Nagy Iván DLA @ ipartanszék
TT3 vázlatterv TT3 vázlatterv  TT3 vázlatterv  TT3 vázlatterv  TT3 vázlatterv  TT3 vázlatterv TT3 vázlatterv TT3 vázlatterv TT3 vázlatterv

Az ütemterv szerint a jövő héten vázlatterv prezentáció lesz mind a két napon, 16-16 fővel. Kezdés órarend szerint, helyszín K 343.

A hétfői beosztás a sorsolásnak megfelelően az alábbi: Gellár Jakab, Bíró Árpád, Samicskov Milán, Racskó Anna, Soós Zsófia,Berzsák Barna, Vágó Borbála, Monostori Fanni, Zólomy Júlia, Varga Eszter, Chen Ming Rong, Csabafi Enikő, Makki Boglárka, Kiss Martina, Luleczky Judit, Czwick Ágota.

Hétfő és csütörtök között lehet cserélni, ha van hozzá partner, de az összlétszám egy-egy napon nem változhat, mert nem férünk bele az időkeretbe. 
Minden cseréről értesítést (email) kérek az érdekeltektől.

2019. 10. 16. 11:27 | Szécsi Zoltán DLA @ Diplomatervezés
DIPLOMATERVEZŐINK FIGYELMÉBE!
Az előzetesen meghirdetettek szerint a jövő hét hétfőjén, tehát 2019.10.21-én tatjuk meg a szemeszter Diploma vázlatterveinek tanszéki prezentációját, a tanszéki Könyvtár helyiségében, délután 13.00 órai kezdettel.
A beosztást a mellékletben csatolom.
A prezentáció tartalmi és formai követelményeit a vonatkozó Diplomaszabályzatokban rögzített elvárások szerint kérjük elkészíteni.
A terveket M1:200-as léptékben kell kidolgozni. A szóbeli előadás ki kell, hogy terjedjen a környezet rövid ismertetésére, a választott beépítés rövid indoklására, környezeti kapcsolatainak az érintésével, és az épület egészének M1:200-as léptékű bemutatására. Az előadáshoz a tervek 3D reprezentációját is kell készíteni, munkaközi fizikai makettel.
A prezentációk vetített formátumban zajlanak, de kérek mindenkitől egyidejűleg egy A/3-as nyomtatást is leadni a tervekről!
A prezentáció előfeltétele, hogy a Jelölt kitöltött és lepecsételt DIPLOMATERV KÍSÉRŐLAPPAL rendelkezzen, amin a vázlattervi szakasz eredményes abszolválását igazoló konzulensi aláírásoknak is szerepelniük kell!
A prezentációk után rövid oktatói értékelésre kerítünk sort, amely megfelelt - nem felet meg minőítéssel zárul. Egy-egy bemutatóra - hozzászólásokkal együtt - 15 percet tudunk szánni, kérek ezért mindenkit, hogy mondandóját 5-7 percbe sűrítse össze, hogy maradjon idő a kiértékelésre is!
A meg nem felelt vázlattervek ismételt bemutatásra kötelezettek, az előre meghirdetett időpotban.
Mindenkinek jó felkészülést és eredményes szereplést kívánok! 
2019. 10. 11. 15:31 | Szécsi Zoltán DLA @ ipartanszék
Az utólag leadott Diplomaterv Adatlap alapján elkészített DIPLOMATERV KÍSÉRŐLAP a Titkárságon személyesen átvehető.
Nyomtatás előtt kérem az adatokat ellenőrizni.
A lepecsételt adatlapokon az október 21-i vázlettervi bemutatóig a konzulensi aláírásokat be kell gyűjteni!
A prezentációk beosztását a jövő héten közzétesszük a tanszéki honlapon.
2019. 10. 10. 23:58 | Terbe Rita @ ipartanszék
Kálna Dávid nyerte el idén a rangos MÉK-MÉSZ diplomadíjat - építész fődíjat! Szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk!!!! 

tervcím: Budapest Superblock – katalizátor a „nyolcházakban”
konzulens: Nagy Iván DLA
téma: a katalizátor - „bizonyos folyamatokat lassít vagy gyorsít. Kis mennyisége is elég nagy mennyiségű anyag átalakulásához.”
Az egykori „nyolcházak” meglévő épületei közé, mint alkatrész ékelődnek a tömb fejlődését előidéző mozgatórugók. A katalizátorok megjelenése egyszerre idézi elő a flexibilis használatot, a jelentős energetikai nyereséget és a városi oázis jelenségét.

2019. 10. 08. 13:06 | Szécsi Zoltán DLA @ Diplomatervezés
DIPLOMATERVEZŐINK FIGYELMÉBE!
A kitöltött és leadott DIPLOMATERVEZÉSI ADATLAP  alapján elkészült DIPLOMATERV KÍSÉRŐ LAP  a tanszéki Titkárságon átvehető. Kérem az érintetteket, hogy nyomtatás előtt ellenőrizzék a bevitt adatokat!
Nyilvántartásom szerint nem adott le adatlapot: Kiglics Márton (BSc), Kunkli Imre István (BSc), Mihályi Kristóf (BSc), Dekkers Aaron William és Tóth Csenge.
Kérem a mulasztás sürgős pótlását, hogy a vázlattervi aláírások megszerzése ne ütközzön problémába! Diploma vázlattervet csak a szükséges szakági aláírások beszerzését követően lehet prezentálni, amiket a kísérő lapokon kell és lehet dokumentálni! 
2019. 10. 03. 15:16 | Szabó Dávid @ ipartanszék
PIRANESI STUDENT HONORABLE MENTION 2019 - HALLGATÓI PÁLYÁZAT
Az előző évek gyakorlatának megfelelően felkérést kaptunk, hogy két hallgatói terv vagy megépült beavatkozás képviselje Karunkat a 2019 évi Pirani Építészeti Napokon. Pályázni lehet diplomatervvel, TDK munkával, építőtábor keretében épített beavatkozással, stb… egyénileg vagy csapatban.

A Közép-Európa legnevesebb építészeti díjai közé tartozó, 1989 óta évente meghirdetett Piranesi Award minden év novemberében kerül átadásra a Pirani Építészeti Napok építész konferencia keretében. Célja Közép-Európában megvalósult legjobb építészeti alkotások kiállítása és díjazása. A Piranesi Award kiállítás része a bécsi, a grazi, a spliti, a zágrábi, a pescarai, a trieszti, a maribori, a ljubljanai, banja lukai,  thesszaloniki, pozsonyi, belgrádi és a budapesti hallgatók terviből készült kiállítás is, mely alkotások közül a nemzetközi zsűri egy tervet díjjal jutalmaz (Piranesi Student’s Honorable Mention), további 5 tervet dicséretben részesít.
Tavaly és azt megelőző évben is volt kiemelt dicséretben részesült hallgatónk (Breuer Anna - Vallások háza, diplomaterv, 2018 és Sági Gergely - Time Box pavilonok, megépült TDK munka, 2017).

Ezen sikerek után biztatunk Mindenkit, hogy pályázzon!

Bővebb információ a www.pida.si honlapon, továbbá tájékozódni érdemes az előző évek díjazottjai alapján is.

Pályázni az elmúlt két félévben készített hallgatói tervvel, diplomatervvel, megépült épület, beavatkozással egyénileg vagy csapatban lehet. Összefűzött digitális portfólió formájában (PDF), maximálisan 10 oldal és 5 Mb terjedelemben.

Várjuk a hallgatói portfóliókat 2019.október 11. péntek 12:00- ig az szabo.david@mail.bme.hu email címen.

Újabb hírek
Régebbi hírek

Archívum