Tantárgyak / SPECIALIZÁCIÓS KIEGÉSZÍTŐ TANTÁRGY

Alapadatok
Tantárgykód: BMEEPIPQ712
Előtanulmányok:
Követelmények:
Kredit: 3
Heti óraszám: 3
Tárgyfelelős: Nagy Iván DLA
Oktatók:
Tárgyleírás:

A tárgy tematika és ütemterv a Moodle felületről tölthető le, a konzlensekről a Neptun-on lesz tájékoztatás, várhatóan a jövő héten.

Részlet a tantárgyi adatlapról.

A tárggyal párhuzamosan futó STT tervezési tárgy modulja. A kurzus célja a kreatív alkotói gondolkodást segítő módszerek, gyakorlatok megismertetése és elvégzése, amelyek készségfejlesztő jellegüknél fogva a tervezés módszertanához szolgálnak kiegészítő eszközként. A tárgy mottója az “egy kis részletezettség”, amely az adott STT tematikához szorosan kapcsolódva lehet részlettervezés, analóg modellezés, belsőépítészeti tervezés, vizualizálás, moodboard készítés. A tárgy célkitűzése, hogy a korábbi tervezési feladatokhoz képest a részletek és a megvalósítás mikéntjének fontosságára hívja fel a hallgatók figyelmét, és ehhez eszközöket adjon a kezükbe, egyben a komplex tervezés tárgy egészet és részeket együttesen formáló komplexitását megelőlegezze.

Részlet a tematikából:

SPECIALIZÁCIÓS KIEGÉSZÍTŐ TÁRGY / IDEÁLIS MUNKAHELY (IRODAHÁZ) / RÉSZLETEK

Az új SKT (részben TT2 utód) tárgy keretein belül a párhuzamosan futó STT tárgyhoz kapcsolódunk a lehető legszorosabban, a félév végén már szétválaszthatatlanul.

A félév két részre oszlik majd, az első felét egy-egy részterületre vonatkozó előadások (akusztika, mesterséges fény, stb.), és megvalósult kortárs példák bemutatása tölti majd ki. A félév második felében, az STT vázlatterv befejezése után pedig a közös munka tervezési konzultációkkal folytatódik. Ezek keretében a három választható helyszínre tervezett „ideális munkahely” épületek anyaghasználata lesz a fókuszban, mind a külső felületeken, mind a belső térben.

Egy hagyományos tervezési félév során általában kevés idő jut arra, hogy kiérlelt homlokzati részletekig, gondosan felépített belső terekig jussanak el a hallgatók, ritkán van arra lehetőség, hogy az anyag- és színhasználat lehetséges alternatíváit a konzulensekkel közösen kielemezzék. Erre eddig csak a komplex tervezési félévek adtak lehetőséget, egészen mostanáig…

 A munkát a tanszéken létrehozott, és folyamatosan fejlesztett gyűjtemény (katalógusok, anyagminták, stb.) segítik majd, ahol minden kézbefogható, és „simogatható” lesz.

Letöltések:
Ütemterv:
1.   
   
2.   
   
3.   
   
4.   
   
5.   
   
6.   
   
7.   
   
8.   
   
9.   
   
10.   
   
11.   
   
12.   
   
13.   
   
14.   
   
15.   
   
Újabb hírek
Régebbi hírek