Tantárgyak / PRAXIS

Alapadatok
Tantárgykód: BMEEPIPQ703
Előtanulmányok:
Követelmények:
Kredit: 3 kredit
Heti óraszám: 2 kontaktóra
Tárgyfelelős: Szabó Dávid DLA
Oktatók:
Tárgyleírás: PRAXIS - Kortárs építészet & videó // Új építészeti STRATÉGIÁK stúdió

Az egyetemi képzés sok mindenben modellezi a valós szakmai folyamatokat, oktatási jellege miatt azonban inkább laboratóriumi körülményekre hasonlít. Megtervezni egy színvonalas, részleteiben kidolgozott építészeti beavatkozást, illetve megvalósítani azt, más fajta tudást igényel. A hallgatók az egyetemi képzés során főként a tervezés folyamatára kapnak rálátást, ’PRAXIS / kortárs építészet & videó’ tárgy a szakmagyakorlás egy másik szegmensébe enged betekintést. Vajon mi szükséges ahhoz, hogy egy jó terv megvalósuljon, és a megépült épület részleteiben is tartalmazza az eredeti elgondolást? Hogyan kell tervpályázatot nyerni? Milyen stratégiát követnek a szakmagyakorló építészek a minőség elérése érdekében?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ neves építészek, belsőépítészek bevonásával vendégelőadások, épületlátogatások, kerekasztal beszélgetések keretében. A félév végén a hallgatók egyéni építészeti meglátásai kerültnek előtérbe. A kurzus zárásként csapatmunkában egy kiválasztott épület bemutatására kerül sor videó formátumban. A kurzus további célja, hogy az Építőművészeti Specializáció választható tantárgyblokkjának elemeként támogassa a specializáción folyó munkát, és az Exploratív Építészeti Tanszék Új építészeti STRATÉGIÁK stúdiójának ezirányú, az oktatásban és kutatásban testet öltő tevékenységét.


Ütemterv és információ: www.edu.epitesz.bme.hu/local/coursepublicity/publiccourses.php?publicityid=883

MS TEAMS kód: 95jhioh

* a megújult tartalmú 'Kortárs Építészműhelyek 1.' és az új 'PRAXIS – Építészeti stratégiák' tárgyak azonos tematikával kerülnek meghirdetésre. Kérem a hallgatókat a képzésüknek megfelelő tárgyat vegyék fel
Letöltések:
Ütemterv:
1.   
   
2.   
   
3.   
   
4.   
   
5.   
   
6.   
   
7.   
   
8.   
   
9.   
   
10.   
   
11.   
   
12.   
   
13.   
   
14.   
   
15.   
   
Hírek
2023. 02. 06. 09:20
PRAXIS - Kortárs építészet & videó



www.edu.epitesz.bme.hu/local/coursepublicity/publiccourses.php?publicityid=883
Újabb hírek
Régebbi hírek